Tübitak Başarımız

Tübitak Başarımız!

03.04.2024 39

Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi olarak, süregelen başarı grafiğimizi 18. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda da sürdürdük. Yeni elde ettiğimiz başarılarla adımızı bir kez daha duyurmaktan gurur duyuyoruz. Bu başarıların arkasında öğrencilerimizin azmi, ailelerinin destekleri ve danışman öğretmenlerimizin özverili çalışmaları var. "TÜBİTAK'ın düzenlediği 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na bu yıl 16,712 proje başvurusu yapılmıştır. Jüri tarafından yapılan ön değerlendirme sonucunda 10 alanda toplam 1,219 proje bölge yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. Bölge Yarışmaları, 22-25 Nisan 2024 tarihleri arasında 12 bölgede yüz yüze gerçekleştirilecektir. Kdz. Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerimizden Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Dr. Asiye Çığrı Yıldırım danışmanlığında Tülin Tuna ve Yusuf Mert Bahar'ın "KÜLTÜREL MİRASIMIZI TANIYOR VE SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRASIMIZLA BÜYÜYORUZ" isimli projesi, Ülkü Nihal Erdoğan, Gül Zeynep Acar ve Buğlem Kardaş'ın "ERGEN MUTLULUĞUNDA ETKİLİ OLAN UNSURLAR: BİZİ NE MUTLU EDER?" isimli projesi ve Fizik Öğretmeni Adnan Akyüz danışmanlığında Abdullah Nazım Karanfil ve Ahmet Toprak Ağaç'ın "SUSKUNLUĞUN KRİPTOSU: PASCAL'IN İZİNDE HİDRO-KOD İLE ŞİFRELENEN MESAJLAR" isimli projesi Ankara Bölge Sergisine katılmaya hak kazandılar. Bu başarıda emeği geçen öğrencilere, ailelerine ve danışman öğretmenlerine tebriklerimizi iletiyor, başarılarının devamını diliyoruz. Öğrencilerin ve danışman öğretmenlerin özverili çalışmaları geleceğe ışık tutmaya devam ediyor.