Ekmekte Küf Sorununa Çözüm!

Ekmekte Küf Sorununa Çözüm!

Ereğli Şahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi Kimya Bölümü proje öğrencisi Kdz. Ereğli'de yetişen ve antifungal, antibakteriyel, antiviral, topikal antiseptik, analjezik, anti-inflamatuar, antispazmodik, antioksidan ve ayrıca antitümör ajan olarak kullanıldığında etkili olduğu bilimsel kaynaklarda da bildirilen bir bitkiyi kullanarak küf sorununa çözüm önerisi getirmiştir. Ereğli Şahinde Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi 9. Sınıf Kimya Bölümü öğrencisi Hayat ŞAHİN ve danışmanı Kimya öğretmeni Gürol KESERCİ ekmek israfını önlemek amacıyla, tamamen doğal ve kimyasal olmayan yeşil sentez yoluyla küf önleyen madde ürettiler. Danışman öğretmenimizi ve öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

01.07.2022 158