Culture Bridge - Kültür Köprüsü

09.05.2022 453

Kurumumuz Destek Grubu  sınıf öğretmeni Semra Yalmancı Yücel'în  kuruculuğunu yaptığı 'Culture Bridge- Kültür Köprüsü' projesi Türkiye, Azerbaycan, Makedonya, Arnavutluk, Malta, Birleşik Krallık, İspanya, Moldova, İtalya, Hırvatistan, Ukrayna, Romanya, Portekiz, Bulgaristan, Fransa, Yunanistan, Bosna Hersek ve Gürcistan'dan 58 ortak ile yürütülmektedir. Projemiz ile ilkokul çağındaki çocuklarda milli kültür kavramını oluşturmak; yakın çevresinden başlayarak kendi kültürünü ve başka kültürleri tanımasını sağlamak amaçlanmıştır. Projemizde öğrencilerimiz birçok web 2.0 aracı ile çalışarak faaliyetlere katkı sağlamıştır. Öğrencilerimiz arttırılmış gerçeklik ile bayrağımız, geleneksel sanat çalışmalarımız, ninnilerimiz, çocuk oyunlarımız gibi etkinliklerle kendi kültürümüzü tanıtırken yabancı ortaklarımızın da kültürünü yakından tanıma fırsatı bulmuş oldular.