3D İçerik Projesi Katılımcılarına Başarı Belgeleri Takdim Edildi

Genel Müdürlüğümüz sayesinde Kurumumuzda Dijital Tasarım Atölyesi kurulmuş ve Bülent Ecevit Üniversitesi ile Protokol imzalanmıştı. Bu sayede Üniversite ile yoğun ilişkiler kurularak aynı Sınıfta hem Akademisyenlerden hem de Milli Eğitim Öğretmenlerinden oluşan bir Kadronun kurumumuzda eğitim vermesi sağlanmıştır. Üniversite tarafından seçilen 19 özel yetenekli öğrenciye biri Doçent 3 Öğretim Üyesi, 5 Eğitim Fakültesi Öğrencisi ve 1 bilsem Öğretmeni 3 grup Öğrencimize 44'er saat toplamda 132 saat gönüllü olarak aynı anda aynı sınıfta eğitim vermişlerdir. Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu proje ile bizzat ilgilenerek öğrencileri Bilsem de ziyaret etmiştir. Program kapsamında Unity, Zebrash, Blender, Mash, gibi programlar daha küçük yaşta öğrencilere yoğun program dahilinde verilmiştir. Amaç olarak Dünyada büyük oranda işgücü açığı bulunan 3D Modelleme, Oyun Geliştirme, Animasyon İçerik Üretme, VR, Artırılmış Gerçeklik konularında ürün çıktıları alınması hedeflenmiştir. Aynı zamanda Kurum bahçesinde bağışçı tarafından 28 kişilik Planetaryum inşaa edilmektedir. Eylül ayından itibaren ABD ve Hindistan'ın tekelinde bulunan yıllık kiraları 5.000$ civarı olan Planetaryum Filmleri içerik üretimi amaçlanmaktadır. Bu projeye dahil olan öğrencilerin animasyon üretimi konusunda ekonomiye katma değeri yüksek içerikler üretmeleri amaçlanmaktadır. Projenin Bilimsel Makaleleri yazılmaktadır.

01.07.2022 221